ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ


Locomondo

Oι Locomondo φέτος γιορτάζουν 15+1 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην δισκογραφία και τις ζωντανές εμφανίσεις. Είναι από τα πιο γνωστά, νεανικά και αγαπητά συγκροτήματα στην Ελλάδα. Η μουσική που τους ανέδειξε είναι μία μίξη από Reggae, Ska, Latin, rock και ελληνικών παραδοσιακών ρυθμών.

Koza Mostra

O Ηλίας Κόζας και η παρέα του ετοιμάζονται να “οργώσουν” την Ελλάδα “Alcohol is Free”! “Οι Koza Mostra εξελίσσονται αισίως σε ένα από τα μεγαλύτερα ska συγκροτήματα ” BBC News.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ

Ο Γιώργος Καζαντζής γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης όπου συνεχίζει να μένει και να εργάζεται. Από το Μάρτιο του 1999 μέχρι τον Μάρτιο του 2015 διετέλεσε Καλλιτεχνικός Διευθυντής κατ' αρχήν του Πολιτιστικού Οργανισμού και αργότερα του τμήματος πολιτισμού του Δήμου Καλαμαριάς.

ΜΩΡΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ

Τα Μωρά στη Φωτιά θεωρούνται ευρέως ένα από τα πιο επιδραστικά συγκροτήματα του ελληνικού ροκ. Η σπουδαιότητα τους έγκειται στον ελληνικό στίχο, σπάνιο για την εποχή, το έντονο κοινωνικοπολιτικό περιεχόμενο των τραγουδιών και την ιδιότυπη φωνή του Σαλβαδόρ.

FORTISSIMO

Το εκρηκτικό γυναικείο Electric String Quartet fortissimo αποτελείται από τέσσερις ταλαντούχες κοπέλες, διπλωματούχες μουσικούς και μέλη Συμφωνικών Ορχηστρών της Θεσσαλονίκης.
Τόσο οι κοινοί στόχοι όσο και η φιλία των κοριτσιών από τα παιδικά τους χρόνια, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην δημιουργία του πρώτου ελληνικού ηλεκτρικού κουαρτέτο εγχόρδων το οποίο απέκτησε παγκόσμια αποδοχή.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΣ

Μουσική σύνθεση, συγγραφή, ραδιόφωνο, τηλεόραση, αποτέλεσαν πεδία έντονης δραστηριότητας ενώ μέσα από τις παρεμβάσεις που έκανε (συνέδρια, εισηγήσεις, διαλέξεις, και άρθρα) προσπάθησε να καταγράψει το πνεύμα και της αντιφάσεις μιας εποχής άκρως μεταβατικής, ανήσυχης, αλλά και καθοριστικής ως προς το μέλλον της ανθρωπότητας.