ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ-ETHNIC


ΜΠΡΑΤΙΜΙΑ

Τα «μπρατίμια» είναι ένας εθιμοτυπικός όρος που προέρχεται κυρίως από τους βλάχικους γάμους και αναφέρεται στους στενούς φίλους του γαμπρού ή της νύφης και, γενικότερα, στα άτομα με τα οποία μας δένουν ισχυροί δεσμοί φιλίας.

BOBAN MARKOVIC ORKESTAR

Κάθε εμφάνισή τους  είναι καταιγιστική, γεμάτη ενέργεια  κι αδρεναλίνη  και καταλήγει σε ένα ξέφρενο πάρτι!

MARKO MARKOVIC BRASS BAND

Η τσιγγάνικη μουσική με εξαιρετικά γρήγορο ρυθμό και απίστευτα πλούσια ενέργεια έχει γίνει ένα από τα εμπορικά σήματα της περιοχής. Η χαρακτηριστική τεράστια ζωτικότητά τους έρχεται με μια θαυμάσια ανατολική μελαγχολική ψυχή. Ο συνδυασμός της τεράστιας ενέργειας και της μακρόχρονης μελαγχολίας δεν αφήνει κανέναν κρύο.

GRIKANTA

Οι Grikanta είναι ένα Italian/Greek Folk μουσικό σχήμα, το οποίο ερμηνεύει νοτιο-Ιταλικά παραδοσιακά τραγούδια με γλωσσικές επιρροές αρχαιοελληνικής διαλέκτου.

DILEK KOÇ

Η Dilek Koç γεννήθηκε στην Αττάλεια της Τουρκίας. Σπούδασε και αποφοίτησε από την αρχιτεκτονική σχολή του πολυτεχνείου της Κων/πολης, και παράλληλα έκανε τα πρώτα βήματά της στη μουσική στην ακαδημία Κωνσταντινούπολης και στο σύλλογο πολιτισμού και τέχνης του Ruhi Su.

ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΖΥΓΙΑ

Το συγκρότημα αποτελείται απο τους μουσικούς: Χρίστο Τσιαμούλη (τραγούδι,ούτι), Κατερίνα Παπαδοπούλου (τραγούδι), Κυριάκο Γκουβέντα (βιολί), Σωκράτη Σινόπουλο (λύρα), Πάνο Δημητρακόπουλο (κανονάκι), Βαγγέλη Καρίπη (κρουστά) και Νικόλα Αγγελόπουλο (λαούτο).ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΤΣΙΟΣ - ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ

Ο Γιάννης Λίτσιος μαζί με τον Νίκο Φιλιππίδη, σε ένα μουσικό ταξίδι στην Ήπειρο, στα Γρεβενά και στη Θεσσαλία. Παραδοσιακά τραγούδια του τόπου μας.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ

Πέρα από την παραδοσιακή μουσική η αγάπη τους για το έντεχνο και το λαϊκό τραγούδι τις οδήγησε σε πειραματισμούς με καταξιωμένους μουσικούς που είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μουσικού σχήματος το οποίο συνδυάζει παραδοσιακή και έντεχνη μουσική.ΕΒΡΙΤΙΚΗ ΖΥΓΙΑ

Παραδοσιακά Θρακιώτικα. 

ΣΑΛΟΝΙΚΙΩΤΙΚΟ ΤΑΚΙΜΙ

Αργυρόγλου Κώστας (κλαρίνο)
Γκαρανής Θάνος (λαούτο-φωνή)
Καμπούρης Στέλιος (κρουστά)
Κούρτης Δημήτρης (βιολί)
Φωστηρόπουλος Κώστας (ακκορντεόν-φωνή)

ΧΑΛΚΙΝΑ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ

Διακόσιοι και πλέον λαϊκοί οργανοπαίκτες συνθέτουν μια ξεχωριστή εικόνα και φτιάχνουν την δική τους ιστορία. Τα μουσικά όργανα τους είναι πνευστά κατά κύριο λόγο, αλλά δεν λείπουν και οι άλλες κατηγορίες.

ΧΑΛΚΙΝΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Ο Βαλκανικός ρυθμός ζωντανεύει μέσα από τα χάλκινα πνευστά και τις μπάντες.

ΟΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΤΟΡΟΙ

Οι Παιχνιδιατόροι αποτελούν ένα νέο μουσικό σχήμα το οποίο και δημιουργήθηκε το 2018. Μια ομάδα απο έμπειρους μουσικούς τους οποίους η αγάπη και το μεράκι τους για τη Μικρασιάτικη και Σμυρνέικη μουσική τους οδήγησε να περπατήσουν σε ένα κοινό δρόμο.