ΕΙΔΙΚΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ


ΒΟΥΛΑ ΣΑΒΒΙΔΗ

Ο Μάνος Χατζιδάκις είπε για την Βούλα ότι εκφράζει την αναβίωση της γνησιότητας της λαϊκής φωνής μέσα στο λαϊκό τραγούδι.

ΣΟΦΙΑ ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ

Τα κομμάτια της συναυλίας είναι εμπνευσμένα από τον κόσμο του κινηματογράφου. Θα πλαισιώσουν τη βραδιά μελωδίες που έχουν ντύσει σκηνές της 7ης τέχνης οι οποίες με έναν μαγικό τρόπο, καταφέρνουν να ενεργοποιήσουν όλες μας τις αισθήσεις.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΑΚΟΤΑΣ

Το 1985 άρχισε να τραγουδάει σε μικρούς χώρους της πόλης του, όπου και συναντήθηκε με τον Μάνο Χατζιδάκι. Τον Δεκέμβριο του 1987, ο συνθέτης τον καλεί να συμμετάσχει στην παράσταση "Στον Σείριο υπάρχουνε παιδιά", η οποία και δισκογραφήθηκε και κυκλοφόρησε στις αρχές του επόμενου χρόνου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ “ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ”

Οργανικά και Τραγούδια

ΕΛΣΑ ΜΟΥΡΑΤΙΔΟΥ  - τραγούδι βοκαλισμοί

FORTISSIMO

Το εκρηκτικό γυναικείο Electric String Quartet fortissimo αποτελείται από τέσσερις ταλαντούχες κοπέλες, διπλωματούχες μουσικούς και μέλη Συμφωνικών Ορχηστρών της Θεσσαλονίκης.
Τόσο οι κοινοί στόχοι όσο και η φιλία των κοριτσιών από τα παιδικά τους χρόνια, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην δημιουργία του πρώτου ελληνικού ηλεκτρικού κουαρτέτο εγχόρδων το οποίο απέκτησε παγκόσμια αποδοχή.

ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ

Ο μαέστρος Κωστής Παπάζογλου, γνωστός για τη συνεργασία του με τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής (Πλέσσας, Φαραντούρη, Μητσιάς, Λέκκας, Πασχαλίδης, Ρέμος, Σιαμαντά κ.ά.) αλλά και στο χώρο της κλασικής μουσικής από τις πολυάριθμες συναυλίες του στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και Αθηνών, διευθύνει αρκετά σύνολα και τα παρουσιάζει σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΕΙΡΗΝΗ ΜΠΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

Solo με άρπες: κλασική, γοτθική, κέλτικη ή αρχαιοελληνική ή με κιθάρα και φωνή ντουέτο.

ART VARIOUS

Το ART VARIOUS συγκροτήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2003.

PARANAUE

Μπάντα Κρουστών. 

ΚΡΟΥΣΤΟΦΩΝΟ

Το Κρουστόφωνο  είναι  ένας ενεργός  ιδιωτικός φορέας μουσικής  παιδείας, πολιτισμικής δράσης και καλλιτεχνικής δημιουργίας της Θεσσαλονίκης. Σήμερα, κάτω από την ομπρέλα «Κρουστόφωνο» δρουν παράλληλα δυο κύρια Καλλιτεχνικά σχήματα (Μπάντα Δρόμου και Μουσικό Παιχνιδοθέαμα),  ένα Μουσικό Εργαστήρι, καθώς επίσης και πολλές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δράσεις.

POLYMNIA DUO

Oι Polymnia Duo είναι ένα γυναικείο ντουέτο εγχόρδων που
αποτελείται από ένα βιολί και ένα βιολοντσέλο και υπόσχονται να σας ταξιδέψουν σε
νοσταλγικές και όμορφες εποχές άλλων δεκαετιών, με υπέροχες μελωδίες που ευφραίνουν την
ψυχή.

NUEVO

Το Nuevo δημιουργήθηκε το 2018 σαν κουαρτέτο εγχόρδων και έχει συμμετάσχει έως σήμερα σε ποικίλες εκδηλώσεις.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΝΑΤΣΟΥΔΗΣ

Η αγάπη του για την ποίηση τον οδήγησε να μελοποιήσει σημαντικούς ποιητές, ενώ ορισμένες φορές γράφει τραγούδια σε στίχους δικούς του.

GIOIA DUO

Οι “Gioia Duo” δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 2017, με τη Δωροθέα Μιχαήλ στη φωνή και το Γρηγόρη Νατσούδη στο πιάνο.